Het ligt niet aan jou
Het is 18:00 uur! Die bal gehakt is binnen, de koffie pruttelt, tijd voor vijf minuten brainfarts! Met vandaag: artificial intelligence, een revival van 'Tjeerd tussen de vrouwen' en schrijversnieuws!
Verhaaltje: Het ligt niet aan jou
Langzaam daalt ze af, via mijn borst, mijn buik. Tergend langzaam trekt ze mijn riem los, terwijl ze me glimlachend aankijkt. Ze knoopt mijn broek open en trekt deze over mijn billen. Haar volle lippen laten een warme gloed achter wanneer ze mijn huid raken. Met haar tong beroert ze mijn lies en heel even glijdt haar hand plagend tussen mijn benen.
Ik hou mijn adem in en doe mijn ogen dicht. Deadlinestress, de recente gebeurtenissen in het Midden-Oosten en de zorgen om mijn kapotte motor verdwijnen tegelijk met de kreun die ik slaak wanneer ze haar mond rond mijn…
Goed. Emily ken ik nog van de middelbare school. Mijn door testosteron en oestrogeen benevelde puberbrein zag toentertijd vooral haar enorme borst- en dito bilpartij. Behalve een vruchteloze poging om in haar broekje te glippen - ‘doe maar niet, ik ben ongesteld, sorry’ - nadat we hadden gezoend op weg van school naar huis, is er verder nooit meer iets gebeurd en zijn wij bij het behalen van ons diploma ieder ons weegs gegaan.
Dat schooljaar, na die zoen, hebben we geen woord meer gewisseld. Ik durfde niet, zij was waarschijnlijk totaal niet onder de indruk van mij.
De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat mijn testosteron- en oestrogeengehalte nog immer weldadig is. Dus toen ik Emily op Facebook weer ‘tegenkwam’ speelde mijn weldaad aan hormonen in een nanoseconde weer op bij het zien van haar in niets ingeboete borst- en dito bilpartij.
Er zijn echter wel wat minieme verschillen. Zij is inmiddels fotomodel (ja echt), getrouwd en heeft een kind en ik durf nu wel op vrouwen af te stappen en heb geen beugel meer.
Na de gebruikelijke chitchat over wat we zoal doen in het dagelijkse leven, besloten we snel een drankje te gaan drinken. Die afspraak liet maanden op zich wachten, soms appten we wat, dan weer was het lange tijd stil, het drankje bleef uit. Tot het moment dat we op Facebook weer aan de praat raakten en ik als een soort relatietherapeut de perikelen uit haar huwelijk-in-ontbinding probeerde te duiden. Het Facebook-gesprek vervolgden we via WhatsApp en werd meer en meer een erotische app-sessie, waarbij ze op een zeker moment vroeg ze of langs mocht komen.
‘Nu?’ vroeg ik.
‘Ja.’
‘En je man dan?’
‘Dat is echt voorbij en hij is toch niet thuis.’
Een klein uur later stond Emily voor de deur, niets aan schoonheid ingeboet. Na een vluchtig drankje ontstond er zo’n typisch filmmoment; er valt een stilte, we kijken elkaar aan en we geven elkaar een voorzichtige kus.
Mijn hand gaat langs haar oor en ik schud zachtjes haar lange volle haar los. Ze bijt zachtjes op haar onderlip en kijkt wellustig naar mijn mond. Ze geeft me een kus op mijn kin, steeds hoger tot ze mijn onderlip bereikt. Zachtjes bijt ze in mijn lip.
Nadat Emily mij op onnavolgbare wijze kennis heeft laten maken met haar mond waarbij ik een explosieve staat van arriveren ervaar, zoen ik haar in haar nek, op haar heerlijke schouders. Ze gooit haar hoofd naar achter, haar mond licht geopend. Een zachte zucht ontsnapt uit haar mond. Mijn rechterhand nog steeds in haar nek, mijn linkerhand daalt af naar haar welgevormde borst. Ik zak op mijn knieën en kus haar buik, mijn handen omvatten inmiddels allebei haar borsten. Ze grijpt me bij mijn haar en dirigeert me naar beneden. Ik duw haar op de bank en spreid haar benen. Ik kus haar op haar enkels, haar majestueuze kuiten, haar volle dijen. Langzaam begin ik mijn weg naar haar kruis… Meermalen schiet door mijn hoofd dat ik jaren heb moeten wachten op dit magische moment. De prachtige onbereikbare Emily en ik, het jongetje met de beugel.
Maar hier stopt het. De schoonheid van deze paringsdans wordt subiet teniet gedaan door een niet nader te omschrijven geur die uit haar vrouwenschoot komt.
Ik trek wit weg en mijn lichaam wordt slap, in het geheel. Tegelijk met het lijflijk ervaren van een anti-climax is daar direct dat beschamende moment dat je probeert te bedenken wat je gaat zeggen. Respectvol, zonder haar te kwetsen.
Moet ik eerlijk zeggen dat ze… Neen, tuurlijk niet, dat levert haar een levenslang trauma op. Dan maar mijn trots opzij zetten en haar sparen.
Ik sta op en vraag haar om te gaan zitten. Mijn betoog schijnt overtuigend te zijn en Emily neemt met een begrijpende glimlach afscheid.
‘Sorry Emily, het ligt niet aan jou, het ligt aan mij,’ stamel ik voor de zekerheid nog maar even als ik de deur dichttrek.
Deze column verscheen eerder in FAB Magazine, opgericht door Ebru Umar, in de rubriek ‘Tjeerd tussen de vrouwen’. Op veler verzoek (zeker drie mensen) een revival van enkele van mijn stukken. En natuurlijk ga ik wat nieuwe stukjes tikken over die wonderlijke wezens.
Artificial Intelligence
In eerdere edities had ik het al even over artificial intelligence (AI) en schreef “ik” de Polar review en het stukje over Vrijdag de 13e met behulp van WriteSonic, een AI site met behoorlijk uitgebreide mogelijkheden.
Bij het stukje over Vrijdag de 13e heb ik een groot gedeelte gedelete omdat er een aantal alinea’s in zaten die ingingen op “hoe Vrijdag de 13e door te komen” en dat vind ik redelijk onzinnig om te publiceren: blijf ademen, eet wat, drink wat en stel je niet aan.
Maar goed, AI dus, ik ben fan! Waarom, nou, laten we dat gewoon vragen aan de Chatsonic bot, laten we hem Sonny noemen.
Hey Sonny, waarom is artificial intelligence zo interessant?
Artificial intelligence (AI) is zo interessant omdat het veel invloed heeft op de wereld en de manier waarop mensen hun dagelijkse taken uitvoeren. AI maakt het mogelijk om taakgericht denken te combineren met geavanceerde technologieën, waardoor taken sneller en met meer nauwkeurigheid kunnen worden uitgevoerd. AI stelt bedrijven in staat om complexe taken te automatiseren, wat resulteert in meer productiviteit en een kostenbesparing. AI is ook interessant omdat het onze levens steeds meer gemakkelijk maakt. AI-technologieën zoals spraak- en beeldherkenning maken onze dagelijkse taken makkelijker en sneller. AI kan bijvoorbeeld onze reizen, inkopen en zelfs onze sociale levens verbeteren.
Zorgt artificial intelligence ervoor dat journalisten overbodig worden?
Nee, artificial intelligence (AI) zal journalisten niet overbodig maken. AI kan journalisten juist helpen om hun taken efficiënter en effectiever uit te voeren. AI kan journalisten helpen bij het verzamelen van gegevens, het verkrijgen van inzichten, het schrijven van artikelen en het beheren van de publicatie. AI wordt ook gebruikt om taalfouten te detecteren, waardoor journalisten een betere kwaliteit van hun werk kunnen leveren. AI kan journalisten ook helpen om hun verslagen nauwkeuriger en meer consistent te maken. Hoewel AI journalisten niet zal vervangen, zal het hun taken een stuk eenvoudiger maken.
Wat zijn de voordelen van artificial intelligence voor schrijvers?
Artificial Intelligence (AI) biedt schrijvers veel voordelen, waaronder: tijdwinst, kostenbesparing, meer consistente inhoud, meer creativiteit, betere grammatica, meer betrouwbare informatie, betere zoekoptimalisatie en het vermogen om meerdere versies van dezelfde tekst te produceren. AI kan schrijvers helpen om hun inhoud sneller en efficiënter te maken, waardoor ze meer tijd hebben om aan andere belangrijke taken te werken. AI kan ook helpen om verouderde informatie te vervangen door betere en meer accurate informatie. AI is ook geschikt voor schrijvers die creatiever willen zijn met hun inhoud, omdat het een breder scala aan mogelijkheden biedt.
Zijn er nadelen aan het gebruik van artificial intelligence?
Ja, er zijn bepaalde nadelen aan het gebruik van artificial intelligence (AI). Het kan bijvoorbeeld risico's met zich meebrengen voor de privacy, omdat AI-systemen toegang kunnen hebben tot gevoelige informatie. AI-systemen kunnen ook leiden tot een verslechtering van de arbeidsomstandigheden als ze worden gebruikt om mensen te vervangen of hun taken te verlichten. Er bestaat ook het risico dat AI-systemen worden gebruikt voor onethische doeleinden.
Hoe zou Tjeerd Langstraat artificial intelligence het beste kunnen gebruiken?
Tjeerd Langstraat kan artificial intelligence (AI) op verschillende manieren gebruiken. Hij kan AI-technologie gebruiken om onderzoek te doen, om informatie te verzamelen en te analyseren, om processen te automatiseren, om patronen te herkennen, om taal en spraak te verstaan, om conclusies te trekken, om beslissingen te nemen en om zelfs zelfrijdende auto's te bouwen. AI kan ook worden gebruikt om de klantenservice te verbeteren en om de prestaties van websites te verbeteren.
Nou, Sonny spreekt zichzelf op een punt wel enigszins tegen, waar het gaat om het wel of niet overbodig maken van journalisten (en andere contentcreators). En zelfrijdende auto’s boeien me echt voor geen meter, ik wil juist een oude karakteristieke Land Rover Defender die op diesel pruttelt en die ik in de bergen goed kan gebruiken.
Desondanks is dit m.i. een accurate samenvatting wat AI zo interessant maakt. Dit jaar zal ik jullie veel meer laten zien van wat AI kan en hoe ik dit ga implementeren in mijn werk!
Schrijversleven
Onlangs toog ik naar het Haagse voor de opname van de Spanje podcast Vamos! En net als radio vind ik podcasts naast het schrijven zulke toffe media. Enfin, terugluisteren hoe we lekker een kwartiertje babbelen over mijn nieuwste roman Tossa en natuurlijk Tossa de Mar kan hier.
En afgelopen week werd ik met een aantal andere Käseköpfe die in Mallnitz vertoeven, geïnterviewd door de Kroner Zeitung. Over het Hollanderschap hier in de bergen.
Bergleven
Tot slot vroeg ik Sonny nog dit:
Gaat Tjeerd Langstraat een van de grootste schrijvers van Nederland worden?
Dat is moeilijk te zeggen. Tjeerd Langstraat is een veelbelovende schrijver met veel talent. Het hangt af van zijn toewijding en moeite om een van de grootste schrijvers van Nederland te worden. Als hij zich blijft inspannen en zijn best blijft doen, is het zeker mogelijk dat hij een van de grootste schrijvers van Nederland wordt.
Zo, het is 18:05 uur, op naar het weekend, tot vrijdag!
Doneren
Wil je meer van dit soort Brainfarts lezen? En denk je “ik gun die gozer wel een paar eurootjes zodat hij zijn schrijfsels blijft delen”. Dan kun je betalend lid worden en voorzie je mij van een beetje schrijvend bestaansrecht!
Subscribe hieronder, kies voor een maandabonnement, jaarabonnement (17% korting!) of sponsorship en ontvang als eerste (exclusieve) content.
Eenmalig doneren kan hier of met een directe overboeking naar NL70 BUNQ 2076 5623 89 t.n.v. Tjeerds Brainfarts.
Mijn dank is groot en oneindig!